Morava
Vinařství Cícha
Vinařství se nachází ve vinařské podoblasti Slovácké v obci Blatnice pod Sv. Antonínkem. První zmínky o vinařství v Blatnici, pochází už z konce 13. století, kde se v kronikách uvádí, že se víno vozilo až do Prahy(cca 300km). Zde je vidět, že o víno z Blatnice musel být už v té době velký zájem.
Kořeny rodinného vinařství sahají do dávných dob(první zmínka je z roku 1780), kdy se vinařstvím zabývali už naši pradědové. Rozšíření vinařství nastalo v roce 1994 kdy ve větší míře začali vysazovat vinice až na součastné 4 ha. Jejich vinice se rozkládají na posledním výběžku Bílých Karpat, který tvoří jižní svah kolem Blatnice.
Jílovitokamenité půdy s velkým obsahem minerálů a klima ovlivněné tzv. Halnými větry dávají jejich vínům příznačnou minerálnost, podpořenou jemnou pikantní kyselinkou a současně i bohatý potenciál do budoucna.
Snahou jejich vinařství je respektovat historické aspekty ať už co se týče výroby, nebo pěstování vinné révy, samozřejmě s využitím nejmodernější technologie. Od roku 2008 budou hrozny zpracovávány nejmodernější-nejšetrnější technologií a to jak na pneumatickém lisu Wilmess(jehož zcela revoluční technologie lisování je jedna z nejlepších na světě), který používají světové top vinařství, tak v nádobách s řízeným kvašením. Pro červené vína používají speciální vinifikátory a následně pak vína zrají v dřevěných sudech. Tyto technologie jim umožní kvalitněji zpracovávat a vyrábět víno, nicméně stále zůstávají veškerá rozhodnutí a kontrola na jejich chuťových buňkách a zkušenostech.
Za dobu vinaření dosáhli řadu ocenění např. několik Salonu vín České republiky, Stříbrná medaile na VVT, Someliérskou pečeť, nesčetně ocenění na místních a oblastních výstavách atd.